Nieuws

 

 • Workshop Working on data stewardship? Meet your peers! 3 okt in Utrecht

  Nieuws - LCRDM en de UKB werkgroep Research Data organiseren op 3 oktober 2017 een netwerkbijeenkomst voor data stewards en anderen, die onderzoekers binnen de universiteiten en onderzoeksinstellingen ondersteunen in research data management. In deze bijeenkomst leer je collega's kennen en leer je van elkaars praktijk.

 • Gedragscode voor gebruik van persoonsgegevens in wetenschappelijk onderzoek

  Nieuws - In veel wetenschappelijk onderzoek wordt gebruikgemaakt van persoonsgegevens. De VSNU heeft na de invoering van de Wet Bescherming Persoonsgegevens een gedragscode opgesteld voor wetenschappelijk onderzoek.

 • Samen groeien naar privacy volwassenheid

  Nieuws - Vanaf mei 2018 zijn organisaties die persoonsgegevens verwerken verplicht om aan een nieuwe Europese privacyverordening te voldoen. Dit vraagt om goede voorbereiding. Het privacy-groeimodel helpt hierbij.

 • Ervaring met het beoordelen van datamanagementplannen?

  Nieuws - Wilt u een korte enquête over datamanagementplannen invullen? De resultaten van dit onderzoek verwerkt het Coördinatiepunt in een algemeen advies.

 • Vacature Projectmedewerker / specialist Research Data Management (in opleiding)

  Nieuws - In het kader van het SURF innovatieprogramma Open Science (2017) zoeken wij een projectmedewerker/specialist Research Data Management (in opleiding) die het online platform van het Landelijk Coördinatiepunt Research Data Management (LCRDM.nl) van goede content voorziet en de use cases rond FAIR data begeleidt.

 • Balans tussen gegevensbescherming en aard van wetenschappelijk onderzoek

  Nieuws - Lees hier de aanbevelingen die de VSNU, de juridische werkgroep LCRDM en het Landelijk Juristen Overleg hebben gedaan als reactie op de uitvoeringswet voor de Algemene verordening gegevensbescherming.

 • Online platform LCRDM niet bereikbaar tussen 23 en 24 december

  Nieuws - Van vrijdag 23 december 2016 18.00 uur tot zaterdag 24 december 12.00 uur is het online platform van het Landelijk Coördinatiepunt tijdelijk niet beschikbaar vanwege de migratie naar de SharePoint 2016-omgeving. Bedankt voor uw begrip.

 • Seminar The Making of RDM policy in Wageningen drukbezocht

  Nieuws - Op donderdag 1 december kwamen zo'n 100 beleidsmakers, afgevaardigden van universiteitsbibliotheken en research support-afdelingen samen om de uitdagingen en kansen op het gebied van RDM-beleid aan te pakken. Een terugblik met foto's en alle presentaties van het seminar:

 • 1 Dec, Seminar 'The Making of Research Data Management Policy'

  Nieuws - Op 1 december organiseren de UKB Werkgroep Research Data en het Landelijk Coördinatiepunt het seminar The Making of … Research Data Management Policy’. Het doel van dit seminar is het delen van ideeën en het werken aan de samenwerking voor het ontwikkelen van RDM-beleid.

 • Helderheid over Europese Algemene Verordening Gegevensbescherming voor wetenschappelijk onderzoek

  Nieuws - Op 24 mei 2016 is de Europese Algemene Verordening Gegevensbescherming in werking getreden. Dit heeft gevolgen voor wetenschappelijk onderzoek waarbij gewerkt wordt met persoonsgegevens. De werkgroep biedt via de website van het LCRDM helderheid op een aantal aspecten uit de Verordening.

 • Doet u mee met de nulmeting over Research Data Management in de dagelijkse praktijk?

  Nieuws - In welke mate vormt Research Data Management een onderdeel van uw dagelijkse werkzaamheden en het niveau waarop u daar in gefaciliteerd wordt? Welke voordelen ziet u van Research Data Management? Vult u de enquête in en doet u zo mee met de nulmeting?

 • Release Michiel Borstlap's Open Boogie, as a Leitmotiv for Open Science op International Jazz Day 2016

  Nieuws - EU Commissioner Carlos Moedas: "'Open Boogie.Leitmotiv for Open Science' is a celebration of art and science in the 21st century. I'm delighted by such a unique initiative and look forward to hearing more!”

 • Welke onderzoeker wint de Nederlandse Dataprijs 2016?

  Nieuws - Ook dit jaar wordt de Nederlandse Dataprijs uitgereikt. Een prijs voor een onderzoeker of onderzoeksgroep die extra bijdraagt aan de wetenschap door onderzoeksdata beschikbaar te maken voor aanvullend of nieuw onderzoek. Bent of kent u zo’n onderzoeker met een goed voorbeeld van gedeelde data?

 • Meld je aan voor de cursus Essentials 4 Data Support van RDNL

  Nieuws - RDNL verzorgt de cursus op 12 mei en 30 juni voor diegenen die onderzoekers (willen) ondersteunen bij het opslaan, beheren, archiveren en delen van hun onderzoeksdata; RDNL (Research Data Netherlands) is een samenwerkingsverband van 3TU.Datacentrum, Data Archiving and Networked Services (DANS) en SURFsara.

 • Presentaties Designing and Shaping Open Science online

  Nieuws - Alle presentaties van het symposium zijn online beschikbaar. De ruim 100 aanwezigen kwamen samen in Casa400 om te luisteren en actief te discussiëren over Privacy by Design en de rol van 'storks', 'frogs' en 'beavers'. Celina Ramjoué, Hoofd Open Access van de EU deelde het laatste nieuws over de Open Research Data Pilot in Horizon 2020.