Save the date: LCRDM netwerkdag

04 december 2019

Op 4 februari 2020 vindt de volgende LCRDM Pool van Experts-netwerkdag plaats, ditmaal met de nieuwe Data Competence Centers als thema.

Aanmelden kan vanaf 8 januari.

OCW en NWO hebben besloten dat de Nederlandse Onderzoeksinstellingen per 2020 een DCC (Data Competence Center) moeten krijgen én dat er een aantal interuniversitaire of thematische DCC’s moeten komen (of er al zijn). De NWO call (niet-concurrend) voor impulsfinanciering voor een DCC zal in januari open gaan. Deze netwerkdag van het LCRDM gaat over wat een DCC is, hoe we binnen Nederland kunnen samenwerken om kennis te delen over DCC’s en de onderwerpen die binnen de DCC’s kunnen spelen.

In het ochtenddeel van het programma is een aantal presentaties van experts uit het veld over hoe de DCC’s kunnen bijdragen aan Waarde Creatie, Data Stewardship en FAIR. In het middagprogramma een aantal ronde tafel gesprekken waar we met elkaar kunnen doorpraten over de verschillende aspecten van een DCC. De dag wordt afgesloten met een keynote en uiteraard een netwerkborrel.

De bijeenkomst zal plaatsvinden in Wageningen, van 10-17:30 uur. Aanmelden kan vanaf 8 januari.

save the date 4 februari 2020