24 en 26 oktober consultatierondes VSNU Gedragscode Persoonsgegevens

09 OKT 2017

Half oktober komt de eerste herziene versie van de VSNU Gedragscode Persoonsgegevens beschikbaar. Kom 24 okt naar de UvA of 26 okt naar de EUR voor uitleg over de AVG en praktische handvatten voor bestuurders, onderzoekers en onderzoeksondersteuners bij een juiste toepassing van de Europese Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG/GDPR).

Gedragscode Persoonsgegevens

De VSNU Gedragscode Persoonsgegevens moet bijdragen aan de juiste toepassing van de Europese Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) bij wetenschappelijk onderzoek.  De code biedt praktische handvatten voor bestuurders, onderzoekers en onderzoeksondersteuners.

Meer informatie over de herziening van de gedragscode vindt u op het online platform van het LCRDM.

Kom 24 okt naar de UvA of 26 okt naar de Erasmus Universiteit

De consultatierondes zijn bedoeld voor bestuurders, onderzoekers en onderzoeksondersteuners. U krijgt in vogelvlucht uitleg over de AVG/GDPR en praktische informatie om de verordening op een juiste manier toe te passen bij wetenschappelijk onderzoek. Ook kunt u input leveren op de gedragscode en hierover in gesprek met anderen die zich bezighouden met de juridische aspecten bij research support. Om zoveel mogelijk input en reacties op te halen op het eerste concept wordt op diverse plekken in het land een consultatieronde gehouden.

Als er ook elders consultatierondes plaatsvinden, laten we u dat weten.

Laatste wijziging op 09 okt 2017