Nieuws

 • Handreiking Anonimisering beschikbaar

  09 januari 2020

  Om datastewards en onderzoeksondersteuners een hulpmiddel te bieden om onderzoekers te helpen de juiste maatregelen te nemen voor veilig gebruik én bescherming van data over mensen in wetenschappelijk onderzoek, heeft de LCRDM taakgroep Anonimisering een generieke matrix opgesteld.  

  afbeelding van beide zijden van een ansichtkaart over anonimisering
 • Coördinator: wisseling van de wacht

  20 december 2019

  Zoals u wellicht al weet, gaat Ingeborg Verheul per volgend jaar op 1 januari 2020 aan de slag als divisiemanager Collectiediensten bij de UB Amsterdam en stopt zij als Coördinator van het Landelijk Coördinatiepunt Research Datamanagement.

  Ingeborg bedankt!
 • Terugblik Digitaal Erfgoedmiddag

  09 december 2019

  In een blog wordt door Ingeborg Verheul teruggeblikt op de gezamenlijke, wederzijds inspirerende netwerkmiddag van het LCRDM en het Netwerk Digitaal Erfgoed (NDE).

  enkele logos en pcs
 • Een Nederlands netwerk voor datacuratie

  08 december 2019

  Zojuist verschenen: een LCRDM-rapportage over de stand van zaken rond datacuratie in Nederland en de haalbaarheid van een speciaal datacuratienetwerk.
   

  afbeelding van voorzijde van rapport een een flaptekst
 • Save the date: LCRDM netwerkdag

  04 december 2019

  Op 4 februari 2020 vindt de volgende LCRDM Pool van Experts-netwerkdag plaats, ditmaal met de nieuwe Data Competence Centers als thema.

  Save the date: 4-2-20 netwerkdag
 • Nieuwe infographic: Virtuele Onderzoeksomgevingen

  08 november 2019

  ​De LCRDM Taakgroep 'Research Workspace' heeft een infographic ontwikkeld die te gebruiken is in gesprekken met bestuurders, beleidsmakers of onderzoekers, als hulpmiddel bij de verkenning van de waarden van Virtual Research Environments (VRE).

  tekening van mensen rondom beeldscherm
 • Masterclass en Netwerkdag terugblik

  07 november 2019

  De gecombineerde SURF Research Support masterclass en LCRDM Netwerkdag pakte uit als een zeer geslaagd evenement dat werd bijgewoond door ruim 180 mensen. Thema was dit jaar: Open Science en FAIR. Hoe doe je dat?

 • In de pers

  15 oktober 2019

  Het Datasteward-rapport van de LCRDM taakgroep vindt nog steeds een nieuw publiek.

  afbeelding voorzijde IP vakblad oktober 2019